За фондацията
Yordan Parushev Foundation Official web site - Фондация Йордан Парушев официален уебсайт
Йордан, Парушев, фондация, артист, художник, колаж, български, изкуство, Сливен, Yordan, Parushev, Foundation, artist, painter, collage, bulgarian, art, Sliven
135
page-template,page-template-deyan_en,page-template-deyan_en-php,page,page-id-135,strata-core-1.1.1,strata-child-theme-ver-1.0.0,strata-theme-ver-3.4,ajax_updown_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

За фондацията

Фондация „Йордан Парушев“ е юридически факт от месец юни 2012 година. Основната цел на фондацията е насочена към популяризирането на живота, творчеството и обществената дейност на художника Йордан Парушев, създаване на фонд,електронен архив, уеб сайт, организация и участие в различни изложби, фестивали и културни форуми. Друга, не по-малко важна цел на фондацията е организирането на престижен национален конкурс за млади автори, учредявайки награда на името на Йордан Парушев.

Нашата цел е фондацията да обогати,подпомогне и развие културната дейност на град Сливен и културното наследство на страната. Фондацията има клон в Париж,koeto позволява да развиваме проекти и на международно ниво,както и да бъдат защитени творбите и дейността на фондацията от френското законодателство.

Фондация „Йордан Парушев“ е в официалният регистър на културните организации на Министерството на Културата на Република България.

logo_ministery_small
Деян Парушев
Учредител, изпълнителен директор

Единствен наследник на художника, мениджър на фондацията в България и Франция, администратор на сайта

Вълка Парушева
Учредител

Помощничка на фондацията в България

Елена Парушева
Учредител

Помощничка на фондацията във Франция

Мариана Янкова
Консултант

Живата памет на фондацията !

Почетни Дарители

Деян Парушев,  Министерството на Културата на Република България, Великотърновският Университет  « Св.Св.Кирил и Методий », Община Сливен, Съюза на Българските Художници, Жак Де Мути, Елена Парушева, Вълка Парушева, Мариана Янкова, Ливия Копански.

Ако желаете може да подкрепите фондацията и нейните принципи цели и проекти с дарение на следния банков номер :

ТБ „ДСК“ АД, клонСливен, банкова сметка IBAN BG35STSA93000020390024 / BIC STSABGSF

Благодарим ви !